Uitgelicht project: Duurzame woning te Maarsbergen

Eens in de zoveel tijd zullen wij een project uitlichten. Ditmaal is het een project waar op het moment van schrijven de laatste werkzaamheden worden uitgevoerd, namelijk: een duurzame woning om permanent in te verblijven te Maarsbergen. Ook beschikt het verblijf over een bijgebouw in de vorm van een stal. De woning is opgeleverd inclusief het gehele installatiewerk en binnenafwerking. Alleen het saus- en schilderwerk inclusief het plaatsen van de keuken en het toilet is niet door Bulko uitgevoerd. Vooraf is dit allemaal duidelijk afgestemd met de klant, om latere misverstanden te voorkomen. Al is het project nog niet definitief afgerond en opgeleverd, wij zijn er nu al trots op!

Start project bij Bulko: vergunning / werkvoorbereiding / productie elementen

Na een langdurig vergunningstraject heeft de gemeente Utrechtse Heuvelrug eind 2018 de vergunning verleend om te bouwen en te verbouwen op de locatie in Maarsbergen. Hiervoor zijn door onze werkvoorbereiding, in samenwerking met een architectenbureau, documenten aangeleverd aan de gemeente voor het verlenen van de vergunning. Vervolgens is de werkvoorbereiding aan de slag gegaan met het uitwerken van alle details, aanzichten en verdere constructieve gegevens. Aan de hand van deze gegevens is het produceren van de prefab elementen in gang gezet.

Start project op locatie: grondwerkzaamheden / aanleg fundering

Voordat de fundering gelegd kon worden, zijn we begonnen met het ontgraven van de grond tot het aanlegniveau van de funderingsbalken. Er is grondverbetering van 30 cm. toegepast voor onder de funderingsstroken/poeren en er is voor ca. 100 m2 gebroken puin aangebracht. De fundering bestaat uit een geïsoleerde betonvloer met een RC-waarde van 3.5 en is afgewerkt met een cementdekvloer.

Transport en opbouw prefab elementen

Met behulp van een transportbedrijf, welke het vervoer van alle prefab elementen verzorgd heeft, zijn de elementen opgeladen en vervoerd naar de locatie in Maarsbergen. Op locatie zijn we, in samenwerking met onderaannemers, gestart met de bouw van de woning. Het voordeel van prefab bouwen is dat de doorlooptijd op locatie een stuk korter is dan wanneer alles ter plekke gemaakt moet worden. Alle geïsoleerde buiten- en binnenwand elementen inclusief de Eiken spanten zijn als eerst opgezet (met behulp van een kraan) om daar op voort te boorduren. Daaropvolgend zijn de verdiepingsvloer en vliering met alle verdere (dak)elementen gelegd. In het dak zit een volledige staalconstructie. Het dak is eerst ter plekke geïsoleerd (RC-waarde 6.0, stal bedraagt 2.5) om vervolgens de Aluzink platen met zetwerk te bevestigen.

Verdere werkzaamheden & duurzame voorzieningen

Het houtskelet van de permanente woning staat! Welke werkzaamheden zijn nog meer uitgevoerd? Uiteraard valt er nog het één en ander af te monteren. Te denken valt aan: binnenbekleding van de wanden (Fermacell platen & betonplex), alle binnen- en buitenkozijnen (voorzien van aluminium in de woning en hardhout in de stal), dakramen (Velux), plafond afwerking (gipsplaten en spaanplaten), daklijsten, goten & hemelwaterafvoer, inbouwspots, schakelmateriaal, vlizotrap, schoorsteen en zo zijn er nog een aantal punten.

In de woning is in zijn geheel vloerverwarming gelegd en is er een lucht warmtepomp systeem opgenomen. Dit systeem zet buitenlucht op een energiezuinige manier om in warm water voor sanitair of CV. Aardgas is hierdoor overbodig. Ongeveer driekwart komt op een duurzame manier uit de natuur en een kwart moet uit elektriciteit gehaald worden. Op het dak zonnepanelen zijn zonnepanelen gelegd, waarmee energie wordt teruggewonnen (van de zon) en weer wordt omgezet in elektriciteit.

Meer informatie ontvangen voor dit model?

Wens jij nou ook een duurzame droomwoning, waar permanent in verbleven kan worden? En wil je meer informatie genereren van dit model? Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte op. Bekijk hieronder het fotoalbum van het project in Maarsbergen.

 

Meer informatie ontvangen Vrijblijvende offerte

 

error: Content is protected !!