Vraag je offerte op maat aan

Recreatie- en mantelzorgwoningen

De categorie recreatie- en mantelzorgwoningen is één van onze populairste categorieën. De woningen in deze categorie zijn geschikt als recreatiewoning evenals mantelzorgwoning (met eventueel wat aanpassingen). Of permanente bewoning is toegestaan in een recreatiewoning hangt af van de bestemming. Ook is niet in elke gemeente het bouwen van een mantelzorgwoning toegestaan. Lees hieronder voor meer informatie over een recreatiewoning bouwen of de voordelen van een (mantel)zorgwoning. Laat je inspireren!

Lees meer

Recreatiewoning bouwen

Onder recreatie of recreëren worden alle vormen van vrijetijdsbesteding verstaan, die als doel hebben om te ontspannen of te vermaken (recreëren). Recreatie is een term die sinds de 21e eeuw sterk in opkomst is. Hedendaags zijn er nog steeds vele bestaande recreatieparken, maar ook komen er nog nieuwe recreatieparken bij. Een recreatiewoning bouwen is daarom nog steeds erg gewild onder vakantiepark-eigenaren, camping-eigenaren en recreatiepark-eigenaren. Zoals hiervoor vermeld, mag er niet altijd permanent verbleven worden in een recreatiewoning. Zodra het bestemmingsplan heeft bepaald om in de woning te recreëren, mag hier niet het hele jaar door in verbleven worden. Dit mag enkel en alleen wanneer de bestemming ''wonen'' is toegekend.

Een houten recreatiewoning leeft, ontspant en geeft rust!

Waarom zou je eigenlijk een recreatiewoning laten bouwen? Daar zijn meerdere redenen voor. De belangrijkste reden is uiteraard de ontspanning. Hout leeft, de woning geeft je ontspanning en daarbij rust. Een recreatiewoning geeft veel mensen een relaxed gevoel. Je kunt hier namelijk altijd genieten van de frisse lucht, de zon en / of het bos. Wie wil dat nou niet? Ten tweede is een lage rentestand een belangrijke aanjager voor het bouwen van een recreatiewoning. Het financieren van een houten recreatiewoning is relatief goedkoop te noemen. Recreatiewoningen renderen nog erg goed! Als derde en laatste reden vinden mensen het steeds aantrekkelijker om te kiezen voor een recreatiewoning op maat. De woning moet van alle gemakken voorzien en dan (vaak) het liefst ook nog in zijn eigen behoeften. Wij kunnen je het complete pakket bieden, zonder dat de uiteindelijke charme van een recreatiewoning wegvalt.

Mantelzorgwoning, zorgwoning of aanleunwoning (samen en toch zelfstandig)

Een mantelzorgwoning staat vaak in de tuin of bij een nabij gelegen stuk grond van een woning van de verzorg(st)er(s) geplaatst. Hulpbehoevenden zijn zo dicht in de buurt en kunnen geholpen worden waar nodig. Een op maat gemaakte zorgwoning, aanleunwoning of zorgunit is een ideale oplossing voor de ontstane situatie. Aanleunwoningen zijn daarentegen gebouwd dicht of tegen een verzorgingshuis aan. Een redelijk mobiele hulpbehoevende kan zo profiteren van de diensten van het verzorgingshuis maar wonen met veel meer privacy. Of een mantelwoning gebouwd mag worden is, evenals bij een recreatiewoning, afhankelijk van de bestemming die toegekend is en de gemeente waar je woonachtig bent.

Voordelen houten mantelzorgwoning

Bulko verzorgt de bouw van de mantelzorgwoning geheel naar wens. De opbouw kan in elementen in onze werkplaats om vervolgens vervoerd te worden naar de locatie, maar wij kunnen ook de hele unit kant-en-klaar op locatie plaatsen. Bulko realiseert jouw wensen van A-Z. Contact met de gemeente (vergunningen ed.), verschillende onderzoeken (sondering, bodemonderzoek enz.) en uiteraard de gehele bouw van fundering tot aan de oplevering. Waarom een mantelzorgwoning bouwen bij Bulko? Wij bouwen je mantelzorgwoning met veel zorg en compleet op maat. Enkele voordelen van een maatwerk zorgwoning op een rij:

    • Een mantelzorgwoning aangepast aan je medische wensen en vereisten
    • Een gelijkvloerse en rolstoelvriendelijke woning
    • Een zorgwoning met met bredere deuren, geen drempels, rolstoelvriendelijk toilet en een zeer ruime badkamer

Ben je op zoek naar een simpele of juist moderne prefab recreatiewoning of mantelzorgwoning? Dan ben je bij Bulko aan het goede adres. Wij realiseren de woning precies afgestemd op je wensen. Doordat de woning van hout is gebouwd geeft het een warme uitstraling en daarbij rust en ontspanning. Daarbij heeft hout een lange levensduur, is het goedkoper, is het duurzaam en is hout makkelijk te verwerken. Wens je meer informatie te ontvangen of wens je een offerte aan te vragen voor een recreatie- of mantelzorgwoning? Onze adviseurs en medewerkers staan je graag te woord en adviseren waar nodig. Laat jou zorg droomhuis bouwen door Bulko!

Prijs op aanvraag
Referentie
Prijs op aanvraag
Prijs op aanvraag
Prijs op aanvraag
Referentie
Prijs op aanvraag
Prijs op aanvraag
Prijs op aanvraag
Referentie
Prijs op aanvraag
Referentie
Prijs op aanvraag

Bekijk hier onze referentie projecten

error: Content is protected !!