Vraag je offerte op maat aan

Energiezuinig bouwen

Energiebesparend of energiezuinig bouwen is evenals energieneutraal bouwen, de trend van dit moment. Met energiezuinige toepassingen, wordt in eerste instantie het optimaliseren van je woning bedoeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan isolatie, zoals de isolatie in de fundering (vloer), wanden en het dak. Ook voor de ramen in de woning is het van belang dat er gekozen wordt voor HR++ beglazing of triple glas (HR+++). Enkel- of dubbelglas is niet voldoende om de tocht, kou en condens buiten te houden. Goede ventilatie is tevens belangrijk. Met een goed geventileerde en geïsoleerde houten woning wordt vanzelf een comfortabel leefklimaat gecreëerd. Het ventileren van een woning bevorderd de doorloop van verse lucht, wat goed is voor de gezondheid. Zo zijn er tal van mogelijkheden om de (houten) woning te optimaliseren. Lees verder voor meer toepassingen.

Lees meer

Gasloos bouwen

Een volgende stap is een gasloze woning. Aardgas verdwijnt langzaam in de woningen door het vervangen van de traditionele HR-ketel, CV-ketel of gaskachel voor onder andere (hybride) warmtepompen en zonneboilers. Kosten voor verwarming en water nemen dan ook meer dan de helft van je energierekening in beslag. De belangrijkste twee redenen voor deze omslag is de klimaatverandering, maar ook raken de grondstoffen en gasvelden langzaam aan uitgeput. Volgens het klimaatakkoord van Parijs, moet Nederland in 2050 volledig energieneutraal zijn. Hierdoor zijn er al vele energie bezuinigende maatregelen genomen. Vanaf heden dienen daarom ook alle nieuwbouw woningen aardgasvrij worden opgeleverd. Alternatieve verwarmingsinstallaties, gebalanceerde ventilatiesystemen met warmteterugwinning en (hybride) lucht-water-warmtepompen zijn tegenwoordig de standaard! Ook op zoek naar een bouwpartner voor het bouwen van een gasloze woning? Informeer voor meer informatie.

Slimme woning: architectuur, oriëntatie & indeling

De architectuur, oriëntatie en indeling van woning dragen mee aan het optimaal gebruiken van de energiebronnen. Door deze drie factoren optimaal te combineren ontstaat er een slimme woning. Zoveel mogelijk gebruik maken van energiezuinige en milieu-ontlastende materialen bevorderen het verlagen van het energieverbruik. Zoals hiervoor genoemd, is het beperken van het energieverbruik de belangrijkste schakel bij een energiezuinig huis. Een slimme woning speelt optimaal in op de architectuur, de oriëntatie van de woning ten opzichte van de zon en de slimme indeling van de woning. Een slimme woning is dus niet alleen in de basis zuinig met energie, maar heeft als doelstelling het milieu optimaal te ontlasten.

Bouw je energiezuinige woning op maat samen met Bulko

Op energie besparen? En interesse in een energiezuinige woning op maat? Laat je inspireren door onderstaande modellen en vraag je maatwerk energiezuinige woning aan. Wij helpen je van A-Z. Het enige wat je hoeft te doen is het vinden van een stuk grond om op te bouwen. Wij regelen de rest, van vergunningsaanvraag tot aan de oplevering en nazorg. Bulko werkt met een transparante begroting, zonder verrassingen. De begroting is bepaald aan de hand van de volgende factoren: afmeting van de woning, bouwlagen van de woning, gevelbekleding van de woning, binnenafwerking, hoeveelheid glas, type dak en de energiebesparende toepassingen.

Voor een snelle indicatie ontvang je van ons een vierkante meter prijs. Deze prijs is afhankelijk van de (luxe) afwerking en toepassingen die in de energiebesparende woning komen. Liever een gerichte prijs? Dan ontvangen wij graag tekeningen/schetsen van het model met de gewenste toepassingen per e-mail. Wij gaan dan aan het rekenen en je ontvangt binnen 5 werkdagen een gerichte prijs. Laat je inspireren!

Prijs op aanvraag
Prijs op aanvraag
Referentie
Prijs op aanvraag
Prijs op aanvraag
Prijs op aanvraag
Prijs op aanvraag
Prijs op aanvraag
Prijs op aanvraag
Prijs op aanvraag

Bekijk hier onze referentie projecten

error: Content is protected !!