Vraag je offerte op maat aan

Energieneutraal bouwen

De laatste jaren is energieneutraal bouwen een belangrijk begrip in de woningmarkt. Sterker gezegd: steeds meer woningen gaan de kant op van energiezuinig of energieneutraal. In 2021 dienen alle nieuwbouw woningen bijna energieneutraal te zijn. Energieneutraal bouwen kent vele overeenkomsten met duurzaam bouwen of ecologisch bouwen, behalve dat energieneutraal net een stapje verder gaat. Met duurzaam bouwen is er rekening gehouden met het gebruik van materialen, natuur en milieu. De leveranciers van Bulko spelen hier een belangrijke rol in. Bulko kiest enkel en alleen voor FSC- en PEFC-gecertificeerde leveranciers, waarbij het hout afkomstig is uit bossen met verantwoord en duurzaam bosbeheer.

Ecologisch bouwen heeft vele overeenkomsten met energieneutraal bouwen, omdat hierbij alleen gebruik is gemaakt van natuurlijke en milieuvriendelijke materialen waarbij het milieu niet belast wordt. Dit is tevens het geval bij energieneutrale woningen, maar bij een energieneutrale woning is hier aan toegevoegd dat er gebruik is gemaakt van toepassingen die er voor zorgen dat er een nul-op-de-meter woning ontstaat. Denk hierbij aan warmtepompen, zonneboilers, warmteterugwinning systemen, warmte-koud opslag systemen en turbines.

Lees meer

NOM-woningen & circulair bouwen

Onder de noemer energieneutraal zijn door de jaren heen al verschillende termen gehangen. Denk hierbij aan een NOM-woning (nul-op-de-meter) of circulaire economie / circulair bouwen. Voor een nul-op-de-meter woning is er in de winterperiode stroom nodig, waarna deze stroom in de zomer wordt teruggewonnen. De woning is over het jaar gemeten, nul-op-de-meter. Circulair bouwen is bouwen volgens de kringloopgedachte. ''hergebruik economie'' is een term die hedendaags veel voor komt. Hierbij is er altijd sprake van restafval. Onder ''circulaire economie'' verstaan we de bouw zonder restafval en waar de fossiele brandstoffen niet of nauwelijks op raken. Ook het milieu raakt minder vervuild.

Hierboven staan een paar belangrijke pijlers, waar Bulko steeds meer op wil inspelen en dagelijks mee bezig is om zich te innoveren. Te beginnen bij de oorsprong van de materialen te achterhalen. Bulko werkt daarom alleen samen met gecertificeerde leveranciers en partners. ''Samen bouwen'' is bij ons dan ook een veel toegepast begrip. Vind hier meer over onder het kopje certificeringen.

Bouw je maatwerk energieneutrale woning

Interesse in een energieneutrale woning? Laat je inspireren door onderstaande modellen en vraag je maatwerk energieneutrale woning aan. Wij leveren het complete plaatje en helpen je van A-Z. Het enige wat je hoeft te doen is het vinden van een stuk grond om op te bouwen. Wij regelen de rest, van vergunningsaanvraag tot aan de oplevering en nazorg. Bulko werkt met een transparante begroting, zonder verrassingen. Voor een snelle indicatie wordt er gewerkt met vierkante meter prijzen. Deze prijs is afhankelijk van de (luxe) afwerking en toepassingen die in de neutrale woning komen. Mocht je liever een gerichte prijs wensen? Dan ontvangen wij graag tekeningen/schetsen van het model met de gewenste toepassingen per e-mail. Wij gaan dan aan het rekenen en je ontvangt binnen 5 werkdagen een gerichte prijs. Laat je inspireren!

Prijs op aanvraag
Prijs op aanvraag
Prijs op aanvraag
Prijs op aanvraag
Prijs op aanvraag
Prijs op aanvraag
Prijs op aanvraag
Prijs op aanvraag
Prijs op aanvraag

Bekijk hier onze referentie projecten

error: Content is protected !!