Blokhutten, houten overkappingen, buitenverblijven en bergingen

De categorie blokhutten, houten overkappingen, buitenverblijven en bergingen is een zeer gewilde categorie en is zeer seizoensafhankelijk. Aanbieders van blokhutten, overkappingen, buitenverblijven en bergingen zijn er in overvloed. Specialisatie is daarbij voor ons van belang. Of je nu een standaard blokhut (bouwpakket), tuinhuis met overkapping, terrasoverkapping, overkapping met berging of een compleet buitenverblijf wenst, wij realiseren het!

Lees meer

Bouwpakket blokhut

Bulko staat bekend om haar maatwerk oplossingen.. Ter verbreding van ons assortiment hebben wij een kleine standaardcollectie Lasita Maja blokhutten toegevoegd. De blokhutten kun snel en eenvoudig besteld worden tegen een zeer vriendelijke prijs, om vervolgens als bouwpakket afgeleverd te worden. De levering van deze blokhutten is compleet gratis! De Lasita Maja blokhutten staan bekend om haar sterke constructie en robuuste uitstraling. De blokhutten zijn voorzien van Scandinavisch Vurenhout (Noord-Europees Vuren), waarbij gekozen kan worden om de blokhut te impregneren (niet bij elke blokhut het geval) en om de blokhut te spuiten in de kleuren wit, lichtgrijs en antraciet. Staat jou blokhut er niet bij? Informeer bij ons naar de hele collectie Lasita Maja blokhutten!

Maatwerk toepassingen

Bulko specialiseert zich in moderne maatwerk verblijven, die uniek zijn in z'n soort. Het mooie van deze verblijven is dat ze zelf zijn samen te stellen, tot op de centimeter nauwkeurig, perfect voor in jouw tuin! Daarbij kunnen wij aan alle wensen voldoen, waardoor een overkapping op maat of maatwerk buitenverblijf een alledaagse zaak is voor ons. Via onze gecertificeerde leveranciers kunnen wij aan elk type materiaal komen. Schets of teken jouw ideale tuinverblijf en wij maken op basis daarvan een gerichte prijs. Uiteraard kunnen wij jouw woorden ook vertalen naar een schets. Neem hiervoor contact met ons op per telefoon of per mail.

Lees hieronder meer en laat je inspireren door ons brede assortiment.

Vergunning overkapping, buitenverblijf en berging

Of je een vergunning nodig hebt voor een buitenverblijf, houten overkapping of berging hangt af van de grootte. Over het algemeen heb je geen vergunning nodig voor kleine- of middelgrootte verblijven, maar er zijn uitzonderingen. Hieronder lees je meer algemene informatie betreft vergunningen.

Bijbehorende gebouwen worden verdeeld in drie verschillende groepen.

 1. Gebouwen die binnen de 2,5 meter zone van de hoofdwoning worden gebouwd (achtertuin)
 2. Gebouwen buiten de 2,5 meter zone (achtertuin)
 3. Kleine gebouwen mits niet groter dan 2 bij 2 meter en niet hoger dan 1 meter (voortuin)

Gebouwen aan de voor- en zijkant van het hoofdgebouw zijn vaak lastiger te bepalen. Als je met het bijgebouw blijft binnen de volgende maximale afmetingen, is er geen omgevingsvergunning benodigd:

  • Binnen 2,5 meter zone. Maximaal 4 meter hoog, maximaal 0,3 meter boven de vloer van de eerste verdieping van de woning en niet hoger dan het hoofdgebouw waar je tegenaan bouwt
  • Buiten de 2,5 meter zone. Maximaal 3 meter hoog, totale oppervlakte van maximaal 30 vierkante meter en binnen 1 meter van naburig erf er voor maximaal 10 vierkante meter bebouwd mag worden. Buiten de 2,5 meter zone mag het bijgebouw niet gebruikt worden als slaapkamer of keuken.- De afstand tussen het bouwwerk en openbaar toegankelijk gebied is minimaal 1 meter
   - Het bijgebouw mag niet voorzien zijn van andere soorten buitenruimtes, zoals een dakterras of balkon
   - Het achtererf mag niet meer dan de helft worden volgebouwd
   - Het bijgebouw mag niet gebouwd worden aan of bij een woonwagen, een tijdelijk hoofdgebouw of een recreatiewoning

Voor verdere informatie en het regelen van omgevingsvergunningen helpen wij je graag! Lees zelf meer op het omgevingsloket en doe de vergunningscheck.


Bekijk hier onze referentie projecten

error: Content is protected !!