Houten aanbouw & verbouw

Voor de categorie houten aanbouwen & verbouwen is afgelopen jaar veel interesse naar uit gegaan. Dit geldt vooral voor de houten aanbouwen. Houten aanbouwen zijn er in veel verschillende vormen, denk aan een aanbouw/uitbouw, atelier, aanbouw garage, aanbouw berging, aanbouw carport of een complete aanbouw/uitbreiding aan het bestaande huis. Een uitbreiding of aanbouw aan het huis kan samen gaan met de term ''verbouwen''. Hiervoor kan Bulko ook de sloop  van een bestaand pand realiseren, om het vervolgens weer tot één mooi geheel te maken en of uit te breiden.

Lees meer

Aanvraag bouw- en sloopvergunning

Bij het realiseren van een aanbouw of verbouw, komt een hoop kijken. Dit begint bij het aanvragen van een bouw en / of sloopvergunning. Bij Bulko nemen wij deze zorgen graag voor je uit handen. Vooral omdat het regelen van bouw- en sloopvergunningen veel tijd vergen en er veel rompslomp bij komt kijken. Ontzorgen is bij Bulko een belangrijk begrip.

Aanhelen door middel van loodslab of knelstrip?

Bij het bouwen van een aanbouw of verbouw is het van belang dat dit met uiterste expertise gebeurt, omdat er anders flinke schade kan ontstaan aan het huidige gebouw (vooral aan de binnenzijde). Goede aansluiting tussen het bestaande pand en het nieuwe is van uiterst belang. Denk bijvoorbeeld aan een loodslab, waarbij er een stuk lood in de muur gevreesd wordt en er hierdoor geen lekkage kan ontstaan. Ook het monteren van een knelstrip komt voor. Dit raden wij niet aan bij aanbouwen die als binnenruimte/leefruimte gebruikt gaan worden. Dit in verband met het feit dat er bij een knelstrip nog water langs de muur kan sijpelen (bijvoorbeeld met harde wind en regen).

Ook bij het monteren van dakkoepels of lichtkoepels komt het nog wel eens voor dat er lekkage ontstaat door dat er verkeerd is aangeheeld. Expertise en goede vakmensen zijn dan ook van uiterst belang bij de aansluiting tussen het bestaande gebouw en het nieuwe gedeelte.


Bekijk hier onze referentie projecten

error: Content is protected !!